Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен звук при завиване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен звук при завиване

От 1-2 дена като завивам се чува едно виене.Няма значение да съм на пълен или съвсем леко съм навил волана.Някой ако е имал такъв проблем да сподели какво е ре6ението - лагери, хидравлика, каре ???
    Alfa Romeo 145 1.4 TS Junior '99 103 hp

Като завъртиш волана на место или в движение?
    Ако е хидравлика,ще го има като опиташ да въртиш волана на место/това не е добре да го практикуваш/.Ако е само в движение,едно от другите ще е.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
      Като завъртиш волана на место или в движение?
      Ако е хидравлика,ще го има като опиташ да въртиш волана на место/това не е добре да го практикуваш/.Ако е само в движение,едно от другите ще е.

нещо не разбрах кво и е на хидравликата като въртиш на место??? а ако са те затиснали? ще караш направо ли?чак като си в движение ли въртиш волана

Comment

Ами при мен например както каза колегата по горе, при спряло положение като завъртя пълен ляв или десен се чува един звук който наподобява изпускане на въздух, казаха ми че е нормално. Но ако по време на движение чуваш нещо такова не знам, консултирай се с някой монтйор
        Алфа Ромео 146 1.4 TC 1998

Comment

И в движение и на място всякак си като се завърти издава този звук.Не става въпрос за пълен ляв или десен а за обикновенно завъртане на място и в движение.Дали има някъде където да се провери хидравличната течност в кормилната уредба дали е там или не е???

Comment

цилиндрично черно казанче.
            точка

Comment

Може да е най-лекият вариант: лед под калниците и да ти стърже гумата в тях.
              Last edited by soldier; d.m.y г., 20:47.

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                Може да е най-лекия варянт: лед под калниците и да ти стърже гумата в тях.
                За съжаление не е лед колега.
                А това казанче къде точно се намира.После ще отида до колата да го провера

Comment

Първоначално публикувано от vv Покажи съобщение
                  За съжаление не е лед колега.
                  А това казанче къде точно се намира.После ще отида до колата да го провера
                  Като отвориш капака на ДВГ, на панела пред стъклото. И не е черно, а бяло правоъгълно, на капачката има нарисувано кормило.
                  Черно цилиндрично е казанчето на боксерите.
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

При мен също го прави това обаче сутрин когато е студена,и направо си се чува от помпата.ама сега е мн студено да се занимавам с това на пролет ще го видя от какво е?
                    Alfa Romeo 145 1.6 boxer 96г. 103++hp

http://www.vbox7.com/play:38923e52

Comment

Рециклираните помпи вият доста като им е студено
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Колеги намерих си казанчето и маслото вътре е много под минимума .Трябва да се долее то е ясно, но имам друг въпрос - отгоре на казанчето от капачката излиза някаква тръбичка, която не отива никъде .Това нормално ли е или не???
                        Attached Files

Comment

Comment

да колега това е удушник за налягане ако случайно надуе да изпусне налягането.
                            Alfa Romeo 1.8 16v Twin Spark+

Comment

отива в природата
                              внимавай щото при едното крайно полужение на волана нивото пада почти до долу, а при другото може да прелее. а и е май по-добре цялата течност да смениш. по спомен по-малко от литър е системата.
                              точка

Comment

Working...
                              X